maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kivaa huomata, että on tullut uusia lukijoita. Olette lämpimästi tervetulleita!

Kävin viikonloppuna kursseilla, joissa opittiin mm luonnosta ja sen voimista. En voi muuta kuin ihmetellä mitä kaikkea luonnossa onkaan, jota ei voi paljain silmin nähdä. Pieniä ihmeitä on joka puolella. Kuten esim muurahaiskeko, joka pysyy talven lämpimänä. Lämpö perustuu maasäteilyyn ja keossa oleviin aineisiin. Keossa on mm kvartsikiteitä, jotka ymmärrykseni mukaan hajottavat maasäteilyä ja lämpöä pääsee joka huoneistoon ja nurkkiin :) Keskuslämmitysjärjestelmä toimii. Jos keon lähiympäristön rakennetta rikotaan kaatamalla kuusi vierestä, heidän keskuslämmitysjärjestelmänsä menee rikki ja muurahaiset keräävät kimpsut ja kampsut ja muuttavat nopeasti toiseen paikkaan.
Puista saa voimaa sehän on tiedetty ja puun voima perustuu myös maasäteilyyn, mutta myös ravinteisiin, joita se saa maasta. Kuinka moni teistä halailee puita?
Kurssilla opittiin tekemään varpu ja sen avulla etsimään maasäteilylinjoja. Mielenkiintoista! Muita mittareita moiseen mittailuun ei taida olla. Maassa on muitakin linjoja ja ne eivät siis pelkästään ole maassa vaan ovat maanpinnan yläpuolla.

2 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi Kaarinan blogin kautta. Tosi upeita kuvia ja tunnelmia. Yläpalkin kuvasta välittyy suoranainen kostean havumetsän tuoksu, ihanaa:) Haaveilemme omasta metsäpalstasta nyt kun palailemme ulkomailta pysyvämmin Suomeen. Suomen luontoa ei voita mikään, eikä kevään ainutlaatuista vihreyttä löydy mistään muualta maailmasta.Toivottavasti kevät pian koittaa ja koivut puhkeavat lehteen, se on sanomattoman kaunis hetki.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marke :) Tervetuloa takaisin Suomeen. Toivottavasti löydätte mieleisen metsän itsellenne. Lempivuodenaikani on nimenomaan kevät ja on ihanaa seurailla luonnon heräämisiä. Nyt jo näkyy pienen pienet silmut puissa. Ihan kohta ne aukeaa... Mukavaa viikkkoa teille sinne jonnekin :)

    VastaaPoista