perjantai 11. toukokuuta 2012

Mökillä tuli käytyä ja sain viettää aikaa itsekseni. Pari päivää meni, kun tein puita tuvan lämmittämiseen. Onneksi moottorisaha lähti käyntiin talven jäljiltä varsin helposti. Tein siivousta ja haravointia. Loput ajat samoilin metsässä. Lumet olivat melkein kaikki lähteneet. Istuin monta tuntia lammen rannassa ja katselin telkkien ja muiden lintujen touhuja. Odottelin, että peura tai hirvi tms eläin olisi piipahtanut, mutta taisi heillä olla kevätkiireitä. Löysin navetasta kuolleen ketun. Oli raukka etsinyt ilmeisesti itselleen suojaisan ja turvallisen paikan kuolla :( Mikä lie tullut. Koira kiersi navetan kaukaa. Ei halunut tulla ollenkaan sisäpuolelle.
Istuin saunan terassilla iltamyöhään. Metsässä rytisi ja paukkui. Hirvet ja peurat? Noh siirryin istumaan metsään, josta kuvittelin äänien tulevan. Tietenkin on hiirenhiljaista hetken aikaa, kunnes ryskinä kuuluu taas sankan puuston takana :) Pah, sanoin minä ja lähdin nukkumaan.

Alkuviikko oli hyvinkin levollinen olo. Loppuviikkoa kohden alkoi olo muuttua epäsuotuisten viestien ja puhelujen muodossa. Vaikka miten petaa itselleen seesteistä aikaa niin aina sen rikkoo joku/jokin. Olen yrittänyt selvittää solmuja, selittänyt, yrittänyt ymmärtää ja tuntuu, että aina vaan enemmän menee solmuun. Olen kahlannut elämäni aikana niin montaa kivikkoista tietä, että soisin itselleni jo samettisensilkkistä tietä. Toisaalta matkan varrella olen hioutunut sinnikkyyden mestariksi, mutta hiominen saisi jo riittää.
Koska alkaa helppo elämä?

6 kommenttia:

 1. Hei, ihna löytää hengen heimolainen joka rkastaa mökkeilyä metsän keskellä. Sinulla taitaa paikka olla enmmän oikean metsän keskellä kuin meillä Männiköllä. Olen siirtynyt työuupumksen vuoksi tekemään etätöitä mökille. Eihän mikään työ ole helppoa, mutta ainakin olen saanut nukuttua monen vuoden jälkeen nyt jo kokonaisia öitä.
  Sinulle haluan toivottaa paljon ihania hetkiä mökilläsi!
  t. toinen metsähullu Männiköltä

  VastaaPoista
 2. Hei Maiju =) Kiva, kun hengenheimolaisia löytyy. Metsä on aina metsä, oli se sitten missä tahansa.
  Itse vielä heräilen öisin, mutta suunta on parempaan päin koko ajan. Pikku hiljaa.
  Ihanaa elämää teille sinne Männikköön.
  Ollaan kuulolla :)

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla samanlaisia kokemuksia kuin minulla. Viime syksynä läpikävin riepotuksen, josta en oikein kunnolla ole toipunut. Jotenkin kummasti olen onnistunut ottamaan rauhallisesti, vaikka tiedän, että seuraava mahdollinen sairasloma tuleekin olemaan sitten pitkä.

  Voimia ja mukavia päivä metsän rauhassa:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sussi :)
  Taitaa nykyään olla aina vaan enemmän ja enemmän eri tavalla riepotettuja ihmisiä. Suurin osa ei halua niistä ääneen puhua. Ymmärrettävää, sillä nyky-yhteiskunnassa pitää olla varsin tehokas ja joka suuntaan aktiivinen ja jopa kilpailevasti. Enemmän ja paremmin.
  Toivottavasti vältyt mahdolliselta sairaslomalta.
  Voimia myös sinulle jaksamiseen :)

  VastaaPoista
 5. Niin se elämä menee omia polkujaan tallaillen,kivikkoisia polkuja on myös ollut minulla.
  Olen oppinut edellisen elämän myötä jättämään vanhan taakse kaiken,oppinut siitä elämään tätä uutta elämää.
  Luonto on vihreää ja vireää maalla,ei ole kaupunkin kiusaukset kiusana.Emme ole ainoita jotka on kiviä saanut poluilta potkia pois,emmekä viimeisiä. Kivoja kuvia sinulla,kiitos niistä. Oikein hyvää kesän alkua sinulle.

  Minni

  VastaaPoista
 6. Kiitos Minni :) Ilahduttavaa, kun kommentoit. Mukavaa kesänalkua sinullekin.

  VastaaPoista